fbpx

Despre muschi si licheni naturali

Muschii naturali sunt o combinatie dintre o ciuperca si o alga, de aceea au o rezistenta deosebita, permitându-le să se dezvolte atât pe sol, stânci, lemne sau chiar pe scoarta copacilor.

Este un produs 100% natural, care, păstrat în conditii optime (umiditate în parametrii normali, de cel putin 40% si ferit de razele directe, puternice ale soarelui), poate decora o încăpere timp de 10-15 ani, fără a-si pierde din caracteristicile estetice.

Exista mai multe specii de licheni însă modelul cel mai des utilizat este Cladonia stellaris. Acesta se cultiva în pădurile din apropierea Cercului Arctic. Sunt recoltati manual, cu o grijă foarte mare deoarece sunt si fragili. Procesul dificil constă în curătarea de impurităti, cum ar fi ace de brad, frunze si nu numai. Ulterior, culorile naturale sunt accentuate cu ajutorul unor pigmenti alimentari, non-toxici.

Panourile verzi, peretii drapati, elementele de decor pot fi realizate atât doar din licheni cât şi doar din muschi sau acestia pot fi combinati cu succes pentru a deveni piesele centrale din orice încăpere, fie că vorbim despre spatiul personal, restaurante, hoteluri, receptii şi nu numai.

Culori disponibile

culori-muschi
muschidasda
muschi-naturali
muschi-naturali2